

Events at Cardells
Wine tastings and other Dinners are back again at Cardells!
It will be replenished with more tastings and also dinners throughout the autumn.
The tests start at 18.00
Bookings for events are made at Booking
Farsdag
Söndag 9 November
Sätt ihop din egen 2- eller 3-rätters från
vår farsdagmeny
Förrätt
Räktoast
Surdegsbröd, krämig räkröra, picklad rödlök, dill, citron
Råbiff
Hackat oxinnanlår, finhackad cornichon, picklade rödbetor, krämig äggulekräm, pepparrotsmajonnäs, friterad schalottenlök, friterad kapris
Jordärtskockssoppa
Jordärtskockssoppa med friterad grönkål och örtolja
Huvudrätt
Ryggbiff
Lågtempererad ryggbiff med potatiskroketter med svart tryffel & parmesan, bearnaisesås, bakad morot och vinkokta steklökar
Rödtunga
Smörstekt rödtunga, sandefjordsås med saffran, örtslungad kulpotatis & betor & brysselkål och dillpulver
Moule frites
Grädd-och vinkokta blåmusslor med persilja, chili,
citron och vitlök.
Serveras med pommes frites och dijonnaise
Risotto
Krämig risotto med smörstekt ostronskivling, parmesan, rostade rödbetor & örtolja
Dessert
Creme bruleé
Med björnbärssorbét, rårörda havtorn och karamelliserad mandel
Äppledessert
Karamellbakat äpple, havrecrumble, lemoncurd, rårörda blåbär, kanel & kardemumma-glass
Ostservering
3 x ostar, knäckebröd & kvittenmarmelad
Från kl.12.00 sittningar hela söndagen om 2 timmar
3-rätters 485 kr/vinpaket 350
2-rätters 365 kr /vinpaket 250
Gåsamiddag 5 November-16 November
Cardells 3-rätters Gåsamidda
Vår omtyckta Gåsamidda i tre serveringar
Soppa
Svartsoppa med krås, äpple & persilja
Alternativt
Jordärtskockssoppa med friterad grönkål och örtolja
Gåsservering
Knaperstekt gåsbröst med krokett på låret. Serveras tillsammans med brysselkål, stekt äpple, smörstekt katrinplommon, rödkål, svartvinbärsgelé, stekt potatis & ”gåsasås”
Äppledessert
Bakat äpple, kanel-och kardemummaglass, rårörda blåbär, svartvinbärsmaräng, havrecrumble & lemoncurd
3-rätters Gåsamidda 549
Dryckespaket 429
Onsdag 19 November
Vinprovning
Viner till Skaldjur
Välkommen till en kväll där vi fokuserar på viner som passar till våra olika skaldjur/musslor och rätter med dem i. Vi provar fem olika stilar på viner för att kunna se skillnad och vad som passar bäst till de olika typer av mat vi får.
Till provningen serveras snacks och tilltugg, samt olika skaldjur och musslor under tiden.
Efter provningen bjuder köket på ytterligare skaldjursrätter.
Start: kl. 18.00
Pris: 995kr per person
Bindande anmälan krävs.Vi reserverar oss för att provningen kan ställas in vid för få deltagare.
Onsdag 3 December
Vinprovning
Bubbel - I dess olika stilar
Välkommen till en kväll i bubblornas tecken – där vi utforskar mousserande vin i olika skepnader. Från eleganta klassiker till moderna uttryck och vad vi kan använda de olika till.
Vi provar fem viner från olika ursprung och traditioner, alla med sin egen tolkning av bubblor.
Till provningen serveras snacks och tilltugg.
Efteråt serveras en tvårätters meny från köket.
Start: kl. 18.00
Pris: 995 kr per person
Bindande anmälan krävs.Vi reserverar oss för att provningen kan ställas in vid för få deltagare.
Nyår ta med hem
Onsdag 31 December
Även i år kommer vi ha vår omtyckta 3-rätters nyårsmeny att ta med hem. Det medföljer instruktioner för att värma på och avsluta själv hemma. Hämtas under dagen på Nyårsafton mellan kl. 11-15
Förrätt
Krämig hummersoppa, räkkompott på majs,
chili och persilja
Huvudrätt
Lågtempererad flankstek med vitlök och timjan.
Potatiskrokett med Västerbottensost,
svart tryffelsmör, portvinssås,
glaserad gul lök och senapspicklad rödkål
Dessert
Chokladmousse, vaniljkokta körsbär, svartvinbärsmaräng, rårörda havtorn
och rostade hasselnötter
3-rätters 499kr
Hämtas på Cardells mellan kl.11-15 på Nyårsafton










