Event på Cardells
Här hittar ni våra olika middagar och vinprovningar med olika teman.
Vi lägger ut löpande nya och kommande saker både här och på vår Instagram.
Bokningar för alla event och middagar görs under eventet eller Boka Bord
Onsdag 11e December
Vinprovning "Rickards favoriter"
Välkommen till en exklusiv vinprovning där Rickard presenterar fem av sina absoluta favoritviner direkt från vinkällaren på Cardells.
Under provningen guidar Rickard oss genom vinerna och delar med sig av sina personliga tankar kring dessa och varför just de är hans favoriter.
Snacks och tilltugg under provningen, efter blir det
2 -rätter från Johnny i köket.
Start kl. 18.00
895kr per/ person, bindande anmälan
Cardells Nyårs Takeaway meny 2024
31e December
Vi fortsätter med vår omtyckta 3-rätters meny att ta med hem och avsluta den sista tillagningen hemma på Nyårsafton med tillhörande instruktioner som medföljer.
Hämtas mellan kl.11-15 på Cardells.
Förrätt
Krämig hummersoppa med en kompott av räkor, majs, chili och fänkål, toppas med surdegskrutonger
Varmrätt
Lågtempererad oxfilé med potatiskrokett
med svarttryffel och parmesan serverad med senapspicklad rödkål och portvinssås smaksatt med äpple och timjan
Dessert
Salt-chokladpannacotta, kola-rostade hasselnötter och vaniljkokt hallonkompott
495
Lägg till 3st av Cardells Praliner 80kr
Hämtas på Cardells mellan kl.11-15
Onsdag 15e Januari 2025
Vinprovning "Italien & Pasta"
Denna kväll ska vi hitta vad Italien har för olika viner och varför vi har så stort hjärta för just de Italienska vinerna. Johnny kommer i köket denna kväll att göra Pasta till oss som kommer spegla just det vi tycker så mycket om med dessa rätter.
Under provningen går Rickard igenom viner från olika delar av Italien och dess ursprung och lite historia.
Snacks och tilltugg under provningen, efter blir det
2 olika pasta rätter.
Start kl. 18.00
895kr per/ person, bindande anmälan
Onsdag 29e Januari 2025
Vinprovning "Överblick på Frankrike"
Vi kommer att prova 5 olika viner från Frankrike för att se på de typiska vinerna de har och varför många asnser att de är grunden till många viner idag.
Under provningen går Rickard igenom viner från olika delar av Frankrike och dess ursprung och lite historia.
Snacks och tilltugg under provningen och efter provning får vi 2- rätter från köket.
Start kl. 18.00
895kr per/ person, bindande anmälan
Onsdag 19e Februari 2025
Vinprovning "Vin till skaldjur"
Den populära viner till skaldjur är tillbaka. Denna kväll ska vi prova 5 olika viner som passar till våra skaldjur som är i fin tid nu.
Under provningen går Rickard igenom vinerna och berättar om deras stil och varför de passar bra till alla dessa olika skaldjursrätter vi gärna äter.
Snacks, tilltugg och skaldjur i olika former och sätt kommer att serveras under kvällen.
Start kl. 18.00
950kr per/person, bindande anmälan
Onsdag 26e Februari 2025
Vinprovning "Spanen & Tapas"
För att få känna på lite medelhavs känsla så har vi denna kväll en vinprovning med inspiration från Spanien och dess olika tapas.
Under provningen går Rickard igenom vinerna och berättar om deras stil och varför spanjorerna dricker dessa viner på olika sätt till deras väldigt olika tapas.
Snacks, tilltugg och tapas rätter i olika storlekar kommer att serveras under kvällen.
Start kl. 18.00
850kr per/person, bindande anmälan